Dt. Yavuz Eker

  • İmplant
  • Yaprak Diş
  • Pembe Estetik
  • Diş Eti Hastalıkları
  • Botoks

Diş Eti Hastalıkları

Periodontoloji dişeti ve çevre dokuların sağlığı ve idamesiyle uğraşan, diş hekimliğinin ana dalıdır. Ağız sağlığının temelini iyi bir ağız hijyeni oluşturur.

Ağız hijyeninin yeterli olmadığı durumlarda çeşitli dişeti problemleri ortaya çıkar. Erişkinlerde diş kayıplarının %70’i periodontal hastalıklar nedeni ile gerçekleşmektedir. Bu hastalıklar erken dönemde teşhis edildiklerinde kolay ve başarılı bir şekilde tedavi edilebilirler. Dişeti hastalıklarının önlenmesi veya tedavisi; doğal dişlerin korunması, daha rahat çiğnemenin ve daha iyi bir sindirimin sağlanması gibi diğer faydaları da beraberinde getirir.

Diş eti rahatsızlığının temel nedeni bakteri plağının düzenli olarak uzaklaştırılmamasıdır. Bakteri plağı birikerek diştaşı,çürük,ağız kokusu gibi problemlere neden olmaktadır. Bakteri plağı uzaklaştırılmazsa tükürük içindeki mineraller çökelir ve diştaşı oluşur. Diştaşı dişetine baskı yapar ve şişlik, kızarıklık, kanama, koku gibi problemlere neden olur.Uzun süre bölgede biriken diştaşı dişeti çekilmesine ve dişi destekleyen kemik dokunun yıkımına neden olur.

6 ayda bir düzenli olarak hem diştaşı temizliği hem de diş hekimi muaynesi ile dişeti rahatsızlıkları ileri safhaya geçmeden önlenebilir.

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy